Myten om lav spenning

Elektrisitet er en mystisk kraft, forstått av noen, fryktet av mange, og fascinerende hele verden over. Det har vært myter om kraften av elektrisitet, men over tid har vi (mennesker) begynt å forstå hvordan det fungerer. Denne forståelsen har gitt oss muligheten til å utnytte og bruke kraften av elektrisitet. Men dette kommer på en svært stor risiko. For å sikre overlevelse av individer har vi besluttet å skrive en artikkel om en veldig vanlig misforståelse rundt elektrisitet. 

Problemet

Problemet er dette: de fleste vet at elektrisitet er farlig, men de tror at mengden av potensiell skade er avledet fra spenningen. Dette har ført til mange alvorlige hendelser med folk undervurderer den ekstreme kraften av elektrisitet. «Regelen» at kraften av et sjokk er en faktor av spenning er bare delvis sant.

Sannheten

Faktum i saken er at når det kommer til elektriske strømmer, er kraften av gjeldende den virkelige kilden til makt. Så, for å forstå nøyaktig hvorfor dette er, la oss ta et øyeblikk og se på hva forskjellen er mellom spenning og strøm.

Spenning

Vi vet alle at elektrisitet søker å utjevne positive og negative ladninger (vel nå du gjør), så det nesten alltid beveger seg fra en positiv til en negativ eller vice versa. Hvorfor jeg sier slikt rudimentær elektro-fysikk? Fordi dette er hva spenningen definerer: potensialforskjellen mellom to punkter som driver den elektriske strømmen fra ett punkt til et annet. For deg vitenskap nerder, er spenning lik den energien som kreves for å flytte en enhet gebyr fra ett punkt til et annet. Det er også referert til som «spenning» mellom to punkter (elektrisk strøm lindrer spenningen, bli den?). Så med denne informasjonen: høyere spenning = høyere spenning, noe som betyr at strømmen flyter mye lettere.

Så hva betyr dette for deg, sjokkerte enkelte? Vel, for startere, er høy spenning absolutt noe å være slitne av. En høy spenning betegner vanligvis en sterk strøm og skyver at dagens sammen på en glupsk rate. Men kommer den virkelige faren fra kraften bak den nåværende. Men, igjen en ansvarsfraskrivelse å dekke våre egne behinds: vi ikke, under noen omstendighet, advokat at du ser bort forsiktighet eller annen grunn, faktisk bare prøve og holde seg borte fra alle mulige sjokk situasjoner.

Strøm

Hvis spenningen er din slik venn, da den nåværende er innholdsrik mengde alkohol som setter deg på sykehuset. I andre, mer vitenskapelige termer, tenk på spenningen som årsak og oppdatert som effekten. Strøm er hastigheten av elektrisk strøm mellom to punkter, målt i ampere (ampere), og det er den virkelig fare når det gjelder elektrisk støt. Selv om du hadde en lav spenning, kan det fortsatt være en kraftig strøm gjennom kretsen som lett kan stoppe et menneskelig hjerte.

Det er mange faktorer som avgjør hvor potent en strøm kan være. Først og fremst har det medium der det reiser en stor effekt. For eksempel, kan en strøm reise gjennom en leder (som en ledning), hvor det medføres av elektroner (dette er svært kraftig). Det kan også bla gjennom elektrolytter (båret av ioner) og plasma (gjennomført av både elektroner og ioner). En annen faktor er den strømtettheten som måler ampere i et område. Jeg kunne gå på, men det er alle en gjeng med vitenskap.

Implikasjoner

Så er vi alle kjent med ideen om spenning. Vi vet at det er graden av kraft en elektrisk strøm besitter rett? FEIL, ble hvorfor ikke du lytter til meg? Vær på vakt elektrisk alene, IKKE for lav spenning betyr ikke mindre fare. Jeg har allerede forklart hvorfor dette er, men jeg omarbeide fordi det er det viktigste poenget med denne artikkelen. Ikke vær en idiot og anta at du kan håndtere elektrisk arbeid bare fordi det er lav spenning.

Alvorlighetsgraden av et sjokk avgjøres av et par ting. Åpenbart strøm og spenning som gjør den aktuelle mulige er noen av de viktigste faktorene. I tillegg er innholdet av kontakten en stor en. Kom det gjennom en dirigent, elektrolytt eller plasma? Hva var tilstanden til kroppsdel gjeldende inn gjennom? Og, en av de viktigste faktorene, hva bane current ta? Hvis du på noe tidspunkt gjeldende passerer over ditt hjerte og hjerne så er du vesentlig mer utsatt for alvorlig skade eller død. Selv en lav strøm med en lav spenning kan forårsake livstruende skader hvis den passerer gjennom høyre (eller galt avhengig av hvordan du ser på det) områder.

Konklusjon

Forhåpentligvis har dette medvirket til å rydde opp i en misforståelse om kraften av elektrisitet. Ikke anta at du er trygg på grunn av lav spenning, det er rett og slett ikke sant. Faktisk, kan selv en lav strøm gjøre alvorlig skade hvis den treffer deg på en dårlig måte. Så moralen i historien er, prøv å ikke sette deg selv i den slags situasjon.

Tilbake til Elektriker Oslo

Ring oss nå

Tilbud / Befaring

Privatperson / bedrift?:

Område:

Tjeneste:

Tilbud / Befaring