Installasjon av elbillader i Oslo

Hvis du, som mange andre, har begynt å tenke på klimafotavtrykket ditt, kan du gjøre mye. En ting du kan gjøre som også betyr at du sparer penger er å kjøpe en elbil, installere en ladestopp eller kjøpe en elektrisk billader. Elbiler anslås å koste rundt 1.3 NOK per mil, noe som er billigere enn biler som kjører på etanol eller diesel. Elektriker Oslo hjelper til med installasjon av elektriske biladere i Oslo.

installasjon av elbillader

Montere elbil lader hjemme

Elbiler er perfekte for deg som i hverdagen ikke kjører titalls miles direkte, men bare noen få kilometer eller noen få miles. Med elbiler trenger du aldri å gå til en bensinstasjon for å kjøpe dyr bensin, alt som trengs er ladestasjoner / elbiladere, hverken hjemme, på jobben eller begge steder.

Det er tre forskjellige typer ladestasjoner, men hvordan ladestasjonene er utstyrt er standard. Ladestasjonene installert i Norge og Europa er alle utstyrt med europeiske Type-2-stikkontakter (Type-1 brukes i asiatiske ladestasjoner). Alle ladestasjoner som selges og brukes i Europa må være utstyrt med Type 2-stikkontakter, dette ble oppgitt av EU tidlig på 2017.

ULIKE FORMER FOR LADESTASJONER HJEMME

Det finnes flere forskjellige typer ladestasjoner for elbiler på markedet.

1. LADEBOKS FOR HJEMMET

Den elektriske ladestasjonen som brukes mest i hjemmet og i store parkeringshus er en såkalt ladeboks. Med denne typen ladestasjon kan elbilen lades om natten ved lav effekt. Ladebokser kommer i kraftversjoner mellom 16A 1-fase og 32A 3-fase. Ladeboksene er veggmontert og leveres med stikkontakter eller kabler. Det viktigste å huske på når du lader elbilen hjemme i en ladeboks, er at du ikke lader elbilen i et vanlig stikkontakt. Dette fordi en vanlig stikkontakt ikke tåler belastningen som lading av en elbil medfører, lading med en vanlig stikkontakt betyr stor fare for brann. I stedet anbefaler vi at du får installert en standard lader med innebygd Mode 3-kommunikasjon. Med en vanlig lader med innebygd Mode 3-kommunikasjon, kan ladestasjonen og elbilens innebygde lader kommunisere med hverandre under hele ladingen. Samtidig overvåkes ladningen kontinuerlig, og hvis det skjer noe alvorlig med bilen eller eiendommen, slår ladestasjonen av ladingen for å forhindre skade.

2. DESTINASJONSLADER
En annen type ladestasjon er destinasjonsladere, disse er spesialdesignet for å plasseres i og rundt offentlige miljøer, for eksempel ved veikanten, offentlige utendørs parkeringsplasser og mindre kontrollerte parkeringshus med mer. Disse typer ladestasjoner er bygget for å tåle det meste, enten det er tøft vær, forsøk på ødeleggelse, og så videre. Destinasjonsladere er montert i bakken og kommer med forskjellige ladekrefter (mellom 3,7 kW og 22 kW), det er ladestasjonens bruksområde og det store antallet tilgjengelige strømmer som bestemmer hvor mye ladekraft som trengs og tilgjengelig. Destinasjonsladere er tilgjengelige i strømversjoner mellom 16A 1-fase og 32A 3-fase. Destinasjonsladere kan utstyres med betalingsløsninger, som gjør det mulig for eiere av ladestasjoner å leie stasjoner for et visst beløp. Leien blir en inntekt som først og fremst lønner seg investeringen av destinasjonsladere, og til slutt blir en inntekt når investeringen er betalt av. Enten betaling skjer via appen eller via kortbetaling, kan vi på Elektriker Oslo hjelpe deg med å finne det riktige betalingssystemet for deg og din virksomhet.

3. RASKLADER FOR ELEKTRISK BIL
Den tredje og siste typen ladestasjon er hurtigladere. Disse ladestasjonene er beregnet på områder der ladingen må være rask, for eksempel i rasteplasser, tavernaer ved veikanten eller bensinstasjoner. Forskjellen mellom disse ladestasjonene og de andre variantene er at hurtigladere lades med likestrøm i stedet for vekselstrøm, noe som betyr at lading er mye raskere. Hurtigladere har en ytelse på 50 til 150 kW. Raske nettlesere må vedlikeholdes årlig av sertifiserte serviceteknikere, som blant annet oppdaterer programvaren. Eiere av hurtigladere kan signere serviceavtaler, som inkluderer årlig service.

Ønsker du hjelp med å installere en elbilslader hjemme? Ta kontakt så får du et uforpliktende tilbud.

Montere elbil lader hjemme pris?

Hvor mye koster det egentlig å montere en lader hjemme? Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.

Ring oss nå

Tilbud / Befaring

Privatperson / bedrift?:

Område:

Tjeneste:

Tilbud / Befaring