Komfyrvakt Oslo - Montering, Installasjon og reparasjon

En praktisk komfyrvakt vil bidra til å øke brannsikkerheten i din bolig. Du kan velge blant flere typer komfyrvakter i dagens marked. I hovedsak fungerer komfyrvakten ved hjelp av en strømbryter og en sensor. Både sensor og strømbryter plasseres gjerne i ditt sikringsskap. Det er også mulig å plassere dette bak komfyren.

Sensorens oppgave er først og fremst å overvåke kjøkkenets kokeplater. Denne sensoren vil varsle om det skulle oppstå brann. Dersom du ikke reagerer på denne varslingen, vil en tilkoblet bryter slå av strømmen til kokeplatene. Siden 2010 har det vært påkrevd at alle boliger har installert en komfyrvakt på kjøkkenet.

Det anbefales at du går til anskaffelse av en komfyrvakt som er produsert etter internasjonale retningslinjer. Dette sjekker du enkelt ved å se til at produktet er merket med NEK EN 50615. Du bør også sørge for en godkjent installasjon av komfyrvakt på ditt kjøkken.

Ny kurs til komfyr og varmepumpe

Ved installasjon av komfyrvakt er det som regel nødvendig med en ny kurs. Det er enkelt å montere komfyrvakt for en som har gjort jobben tidligere. Det anbefales at du benytter deg av faglærte personer når installasjon av komfyrvakt skal utføres. I den forbindelse er det viktig at du undersøker om det også må installeres en ny kurs til komfyr.

Vanligvis vil det bli montert en ny kurs til komfyrvakt i sikringsskapet. Denne kursen bør hovedsakelig bare benyttes til komfyrvakten. Det er også mulig å montere en ny kurs til varmepumpe i din bolig. Dette gjøres på samme måte som når du skal montere en ny kurs til stekeovn. En slik kurs fører til stabile og sikre funksjoner.

Sikringen kan eventuelt gå om det kobles flere ting på samme kurs. Det viktigste er at kursen er sterk nok til å drive komfyrvakten. Det anbefales at du tar kontakt med en elektriker eller annen fagperson, som har erfaring med installasjon av komfyrvakter.

Økt sikkerhet med en komfyrvakt

Ved å montere komfyrvakt vil du garantert øke sikkerheten i ditt kjøkken. Dersom du er glad i å lage mat bruker du gjerne mye tid på kjøkkenet. Da er det lett for at det kan oppstå brannfarlige situasjoner. Det skal ikke mye til for at du blir distrahert fra matlagingen. I slike tilfeller kan det lett oppstå en brann.

Ved å montere komfyrvakt vil du øke sikkerheten i forbindelse med branntilløp på kjøkkenet. Det tar ikke lang tid før en kjele tørrkokes. En brannfarlig situasjon kan også oppstå om du skrur på en plate, uten at den skal brukes. Ved å ta dine forhåndsregler unngår du slike farlige situasjoner, på en effektiv måte.

En installasjon av komfyrvakt er nødvendig når det monteres en ny platetopp i dag. Dersom en stikkontakt til en platetopp flyttes, bør du også montere komfyrvakt. En komfyrvakt kan fås i flere varianter som garantert vil tilfredsstille dine forventninger.

Hvordan montere komfyrvakt?

En installasjon av komfyrvakt kan utføres på flere måter. Først bør du finne en komfyrvakt som passer for deg og ditt bruk. I dag får du komfyrvakter med en trådløs sensor, som kan festes med magnet i forbindelse med kjøkkenviften. En komfyrvakt med sensor kan selv identifisere hvilken komfyr eller platetopp, som skal overvåkes.

Du kan også få en komfyrvakt som reagerer på lyden av røykvarsleren. Når røykvarsler lager lyd vil sensoren automatisk kutte elektrisiteten til både komfyr og platetopp. Dette vil gjøre boligen din enda mer brannsikker, enn ved bruk en vanlig komfyrvakt. I forbindelse med installasjonen kan det være nødvendig å installere en ny kurs til komfyr.

Det å montere komfyrvakt er ikke en vanskelig oppgave. Dersom du er usikker om hvordan dette gjøres, bør du derimot kontakte en profesjonell montør. Slik vil du være sikker på at krav og retningslinjer følges riktig.

Få tilbud

Motta tilbud

Ønsker du å ringe?
TLF: +47 21 98 47 09

Motta tilbud

Ring oss nå

Tilbud / Befaring

Privatperson / bedrift?:

Område:

Tjeneste:

Tilbud / Befaring