5 ting du kanskje ikke visste om oslo

Siden året 1814 har byen Oslo vært stolt av Norges hovedstad. Byområdet omfatter den kontinuerlige utviklingen i og rundt byen og har rundt 960 000 innbyggere, mens hele hovedstadsområdet har rundt 1,3 millioner.

Byens røtter kan spores tilbake til tiden rundt år 1000 og den ble hovedstad i 1299. Etter en tre dager lang brann i 1624 ble byen flyttet litt lenger vest og nyoppført under navnet Christiania, mens det opprinnelige Oslo beholdt navnet sitt som et område utenfor byen.

Med utvidelsen av byen i 1859 ble forstaden til Oslo innlemmet i Kristiania. Etter å ha besøkt Norges hovedstad, er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor så mange svensker har valgt å flytte deg! Her er ti fakta du kanskje ikke har hørt om i den nærliggende hovedstaden i Vesten før!

01 Det at Norges hovedstad har vært kjent for å være ekstremt fin og naturlig er kanskje ikke så rart, siden nesten halvparten av Oslos totale areal består av skog, parker og et grønt område. Uansett hvor du er i Oslo, er du bare 15 minutter fra en samling av busker og trær.

02

I følge FN er Oslo, og i forlengelse av dette, det beste stedet å bo i verden. Byen har den høyeste HDI (Human Development Index) og den laveste arbeidsledigheten i verden. Det forklarer kanskje hvorfor så mange innbyggere i landet storebror har flyttet til lillebror?03Osloperahuset er blitt et viktig landemerke for Norge. Siden innvielsen har det strømmet inn rundt 10.000.000 besøkende og turister fra hele verden. Det berømte operahuset har omtrent samme størrelse som fire fotballbaner i full skala.

04Vigeland Landscape (Vigeland Park) er byens mest besøkte og mest populære turistattraksjon. Skulpturene av Gustav Vigeland og finnes i Frogner-parken. Det er mer enn 200 skulpturer laget av granitt, bronse og smijern. De aller fleste mennesker representerer forskjellige aldre og livsfaser. Gustav Vigeland produserte selv alle skulpturer i full størrelse i leire, men bronsestøping og skulptur ble utført av andre mennesker i henhold til hans modeller. Anlegget er 850 meter langt og delt inn i fem hoveddeler,

05 Hvert år donerer byens innbyggere et gigantisk juletre til London, som er reist ved Trafalgar Square. Denne tradisjonen har pågått siden slutten av andre verdenskrig, nettopp fordi nordmennene ønsker å vise sin takknemlighet til britene under den tyske invasjonen.

Visste du alle de 5 tingene? Kommenter som du syntes var mest interessant!

Trenger du hjelp med strøm i Oslo? Book et møte med oss her!

Ring oss nå

Tilbud / Befaring

Privatperson / bedrift?:

Område:

Tjeneste:

Tilbud / Befaring