Problem i rekkehus og eneboliger

ette er noe som ofte kan skje i eldre rekkehus og eneboliger.

Du står om morgenen og merker at det blinker i noe lys, elektriske apparater virker ikke, og du sjekker deretter sikringsskapet. Til din store overraskelse er det ingen sikringer som har gått. Du flipper hovedsikringen opp og ned, men det er like mørkt…

Hvor er den elektriske feilen? Du ringer først Hafslund, og spør om det er noe galt på strømnettet. Nei, sier Hafslund, og de spør deg om du har flere sikringsskap i boligen? Hva, flere sikringsskap, jeg har kun ett jeg vet om. Mannen fra Elverket spør igjen, – er du helt sikker?

Det han mener er inntaksikringene.

Dette er ofte en liten blå metallboks som kan være gjemt på loftet eller i en kjellerbod. Det er ofte porselen sikringer og 3 stk. Hvis en av disse har gått, vil du få overnevnte symptomer. De er enkle å bytte selv, bare husk å slå av hovedsikringen din først. Hvorfor går disse sikringene. Jo, hvis du har høyere amper på ditt nye sikringsskap vil inntaket løse ut først ved en overbelastning. Og er det 3 fase og ikke jevnt fordelt på dine sikringer i skapet, kan en av sikringene gå varme og løse ut. Over tid kan du få skade på porselenet og bunnskruene, da er det best å oppgradere inntaksikringene. Merker du at disse sikringene er varme er det ofte konstant overbelastning, så det anbefales at en elektriker tar jobben. Ofte må Infratek inn i bildet som kobler ut strømnettet i eks. et rekkehus område, eller elverket må opp i en stolpe å koble ut strøm hvis inntakskabelen din ligger i luftstrekk inn til boligen.

Alle vet hvor stoppekranen til vannet er i boligen. Alle boligeiere bør også vite hvor inntaksikringene befinner seg. Har du eks. mange varmekabler styrt av termostat, kan det i noen tilfeller gå en sikring når alt kobles inn i samme millisekund. Da kan man enkelt bytte sikringen selv.

Hvis du har noen omfattande problemer med elektrisiten så anbefaler vi at du bruker er profesjonell elektriker. Få et tilbud fra oss her

Ring oss nå

Tilbud / Befaring

Privatperson / bedrift?:

Område:

Tjeneste:

Tilbud / Befaring