Norske varmesystemer

For klima med et moderat oppvarmings -og kjølingsbehov, tilbyr varmepumper et energieffektivt alternativ til ovner og klimaanlegg. Som kjøleskapet ditt, bruker varmepumper elektrisitet til å flytte varme fra en kald plass til en varm plass, noe som gjør den kalde plassen kjøligere og varme plassen varmere. I fyringssesongen skaper varmepumpen varme fra utendørs og henter den inn, mens under avkjølingsesonen så flytter varmepumpen varmen fra innendørs til utendørs. Ettersom varmepumpene beveger varme istedenfor å generere varme, så kan varmepumper skape opptil fire ganger så mye energi enn de forbruker.

Den vanligste typen av varmepumper er luftkilde-varmepumper, som overfører varmen mellom huset og luften utenfor. Hvis du skaper varme med strøm, så kan varmepumper redusere strøm som går til oppvarming med så mye som 30% til 40%. Høyeffektive varmepumper avfukter også bedre enn vanlige sentralklimaanlegg, noe som resulterer i mindre energiforbruk og mer avkjølingskomfort i sommermånedene.

For boliger uten inngangskanaler, så er også luftkilde-varmepumper tiligjengelig i en traktløs versjon som kalles minisplitt-varmepumpe. Den versjon er også en spesiell luftkilde-varmepumpe som gjernes kalles for «omvendt syklusavkjøler» som skaper varmt og kaldt vann istedenfor luft, slik at denne kan også brukes for å skape gulvarme i oppvarmingsmodusen.

Geotermiske (jordkilde eller vannkilde) varmepumper oppnår også en høyere effekt ved å overføre varme mellom huset og jorda, eller en nærliggende vannkilde. Selv om disse koster mer å montere, så har geotermiske varmepumper lave driftskostnader, fordi de utnytter en relativ konstant jord – eller vanntemperatur. Om en geotermisk vannpumpe er hensiktsmessig for deg er veldig avhengig av jordområdet og landskapet til din bolig. Jord – eller vann-varmepumper kan brukes i de mer ekstreme klimaer enn luft-varmepumper, men kundetilfredsheten med disse varmepumpene er uansett svært høy.

En ny type varmpumpe for boligkomplekser er absorpsjonsvarmepumpe, som også blir kalt gassfyrt varmepumpe. Absorpsjonsvarmepumper har varme som energikilde, og kan forsyne en rekke varmekilder.

Avanserte funksjoner man bør se etter i en varmepumpe.

En rekke innovasjoner er med å forbedre ytelsen til varmepumper.

I motsetning til vanlige kompressorer som bare kjører på full kapasitet, så tillater to-trinns kompressorer varmepumper å kjøre i den varme – eller kjølekapasiteten det er behov for hele tiden. Dette sparer store mengder elektrisk energi og reduserer slitasje på kompressoren. To-trinns varmepumper fungerer også godt med sone-kontrollsystemer. Sone-kontrollsystemer som ofte blir funnet i større hjem, bruker automatiske dempere for at varmepumpere skal sørge for ulike temperaturer i ulike rom i hjemmet.

Noen modeller av varmepumper er utstyrt med en variabel hastighet eller dobbelfartsmotorer på sin innendørsvifter (blåsere), utendørsvifter eller begge deler. De variable hastighetskontrollene til disse viftene gjør at luften beveger seg i en behagelig hastighet, minimerer kuldetrekk og maksimerer strømsparing. Dette minimerer også støy når viften er i full hastighet.

Mange høyeffektive varmepumper er utstyrt med en desuperheater, som gjenvinner spillvarme fra varmepumpens kjølemodus og bruker den til å varme vann. En desuperheater utstyrt varmepumpe kan varme vann 2 til 3 ganger mer effektivt enn en vanlig elektrisk varmtvannsbereder.

Et annet fremskritt i varmepumpeteknologi er spiralkompressor, som består av to spiral-formet ruller. En blir stående stille, mens den andre går rundt den, og komprimerer kjølemediumet ved å tvinge det inn i stadig mindre områder. Sammenlignet med de typiske stempelkompressorer, så har spiralkompressorer lengre levetid og er roligere. Ifølge enkelte rapporter, så kan varmepumper med spiralkompressorer gi 10 ° til 15 ° C (5,6 ° til 8,3 ° C) varmere luft når du er i oppvarmingsmodus, sammenlignet med eksisterende varmepumper med stempelkompressorer.

Selv om de fleste varmepumper bruker elektriske varmeovner som en reserve for kaldt vær, kan varmepumper også være utstyrt med brennere for å supplere varmepumpen. Reservebrennere kan bidra til å løse problemet med at varmepumpen leverer relativt kjølig luft i kaldt vær og reduserer bruken av elektrisitet. Det er få varmepumpeprodusenter som inkluderer begge typer varmeforsyninger i én boks, så disse konfigurasjonene er ofte to mindre, side-ved-side, standard systemer som deler samme kanal. Forbrenningsdrivstoffet til halvparten av systemet kan være propan, naturgass, olje, eller til og med kull og tre.

I sammenligning med en forbrenningsdrivstoffovn eller standard varmepumpe alene, er denne type system også økonomisk. Faktiske energibesparelser avhenger av de relative kostnadene av forbrenningsdrivstoffet i forhold til forbruket av elektrisitet.

Ring oss nå

Tilbud / Befaring

Privatperson / bedrift?:

Område:

Tjeneste:

Tilbud / Befaring